Gezondheid en ouderdom

 

ouderdom

Gezondheid blijven als je oud wordt is vaak iets waar mensen bang voor zijn. Ze denken namelijk dat als je oud wordt je niet meer gezond kan blijven en ziektes krijgt. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn namelijk genoeg ouderen die gezond zijn en die geen ziektes hebben. Maar er zijn helaas ook veel ouderen die niet helemaal gezond zijn. Het krijgen van ziektes kan iedereen overkomen. Dit is iets wat je soms niet kunt vermijden en waarbij je ook een beetje geluk voor moet hebben. Wat wel een grote rol speelt in of je ziektes krijgt of niet. Dit is namelijk of je een gezonde levensstijl hebt. Het hebben van een gezonde levensstijl zorgt er namelijk voor dat minder kans het op ziektes. Met een gezonde levensstijl bedoelen we dan ook natuurlijk dat je gezond blijft eten en ook regelmatig. En gaat wandelen of gaat fietsen.

de ouderen gezond

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen heeft ervoor zorgt dat ouderen veel meer buiten zijn en een stukje gaan fietsen. Dit zorgt er dus ook voor dat ouderen in beweging blijven. Dit zorgt er dat weer voor dat ze fit blijven. En hierdoor blijven de ouderen gezond.

Natuurlijk zie je nog steeds dat ouderen niet altijd meer gaan fietsen. Dit komt natuurlijk ook omdat ze het niet meer durven of het niet meer kunnen. Dan zie je dat ze gewoon lekker een rondje gaan wandelen. Dit is ook al erg goed voor je als je een beetje op je een gezonde levensstijl wilt. Veel mensen die wat ouder zijn nemen dan ook een hond. Dit zorgt ervoor dat ze vaak gaan wandelen. Een hond zorgt er ook voor dat mensen een hechte band opbouwen met de hond. Ouderen zijn toch vaak alleen. Dan is een hond ideaal om erbij te hebben.

oud mensen

Minder sporten kunnen uitvoeren

Doordat je ouder wordt kun je ook minder sporten uitvoeren. Dit komt omdat je spieren natuurlijk minder sterk worden. En hierdoor kun je bijvoorbeeld niet sporten uitvoeren waarbij je veel kracht moet zetten. Wat je daarom wel ziet is dat ouderen goed zijn in bingo en denkspellen. Dit is dan ook de grootste tijdsbesteding die ouderen uitvoeren. Vooral ouderen die samen zijn of die in een verzorgingshuis zitten. Deze voeren veel meer denkspellen uit dan echte beweeg sporten. Dit komt gewoon omdat ze het echte sporten niet meer kunnen. Maar het is wel een leuke tijdsbesteding voor de ouderen daar.